Program

Despre Plimbări eco-senzoriale prin umbre și lumini

‘Plimbări eco-senzoriale prin umbre și lumini’ propune o incursiune subiectivă în zonele naturale urbane printr-un ghidaj senzorial și sonor, care chestionează practici, reprezentări și utilizări ale naturii, a luminii și ale sunetelor naturale în art-terapie, atât la nivel individual, cât și în sfera socială comună.

Descoperiți două instalații audiovizuale ce conturează o radiografie a distanței dintre omul contemporan și natură și subliniază importanța spatiilor verzi în mediul urban, într-o societate modernă, aflată mereu în schimbare și redefinire. O instalație cu componente interactive de new media art pe malul râului Bega și o instalație din materiale reciclate pusă în valoare de lumini ambientale în Grădina CRUD din zona Fabric.
 
Prin acest proiect ne propunem să stimulăm implicarea civică prin artă în vederea inițierii unor schimbări sociale, prin aducerea în prim plan a dimensiunii afective și a legăturii dintre om și natură, în speranța de a produce conștientizare și impact social în mediul urban, cât și în domeniul sustenabilității cu scopul dezvoltării în direcția unui oraș verde.

Grădina CRUD.

1 septembrie – Grădina CRUD, str. Petru Sfetca nr. 1
18:30-19:30 – Atelier despre consumul responsabil într-o societate modernă și explorarea de noi moduri pentru a trăi mai sustenabil – Emma Szilagyi
18:00-23:00 – Instalație din materiale reciclate pusă în valoare de lumini ambientale – Valceanu Cosmin Alin
DJ – Flavius
 
2 septembrie – Grădina CRUD, str. Petru Sfetca nr. 1
 
18:30-19:30 – Atelier despre arta ca o unealtă și art-terapie – Sebastian Dobrescu
18:00-23:00 – Instalație din materiale reciclate pusă în valoare de lumini ambientale – Valceanu Cosmin Alin
 DJ – Sundaze

Parcul Copiilor

02-24 septembrie – Parcul Copiilor, pe malul râului Bega

Vă invităm să descoperiți instalația noastră audiovizuală ce își propune să tragă un semnal de alarmă asupra importanței conservării spațiilor naturale în mediul urban și a necesității acestora.
 
Instalația audio-vizuală alcătuită din componente interactive de new media art și elemente organice, surprinde caracterul multicultural al orașului prin înglobarea acestor dimensiuni, creând o tapiserie de expresii artistice care celebrează bogatul patrimoniu cultural al orașului, stimulează emoțiile și o conexiune mai profundă cu mediul, opera de artă și orașul.
 
Nu uitați să vă luați căștile cu voi!
 
Intrare liberă!

Ecoóp Fabric

Seria de ateliere concentrate în jurul subiectului sustenabilitatii și al art-terapiei, invită comunitatea locală să aprofundeze dimensiunile acestui concept și să își exploreze potențialul artistic.

Accentul pus pe durabilitate în ateliere încurajează artiștii și participanții să ia în considerare impactul asupra mediului în procesele lor creative, promovând o abordare responsabilă a creației de artă.

Atelierele au rolul de a reuni sub forma unor valori similare în plan ecologic locuitorii Timișoarei, cu scopul de a oferi noi perspective și soluții, ca răspuns pentru problemele de mediu.

Trimite-ne Un Mesaj

Ramai la curent cu evenimentele noastre

Abonează-te pentru a afla despre evenimentele viitoare: