Open Minds

“Open Minds Stagiune de teatru senzorial” este un proiect al asociației Teatrul Experimental Senzorial. Prin acest proiect construim o nouă comunitate de actori-constructori voluntari care vor fi implicați în construcția a 12 spectacole de Teatru Senzorial Labirint (TSL).

Rezerva-ti bilet la spectacolul Metamorfoze

13-14 Noiembrie

20 & 21 Noiembrie

27 & 28 Noiembrie

Intrarea in traseu (spectacol) se face o data la 5 minute. Durata totala este de aproximativ 40 de minute.

În TSL publicul este invitat să parcurgă în experiența imersivă a labirintului senzorial construit de actori, devenind astfel co-creator. Fiecare spectator va parcurge individual călătoria senzorială, iar pe tot parcursul spectacolului va trăi diferite situații și întâmplări în care vor interacționa cu actorii. Pe parcursul călătoriei în labirint, văzul va fi restricționat, încurajând astfel, folosirea celorlalte simțuri, ce deseori sunt neglijate, la o intensitate mai mare. Ca spectator, întreaga călătorie îți va spori atenția și capacitatea de a conștientiza și reacționa activ la o multitudine de stimuli. Astfel, prin experiența teatrului senzorial vei atinge o stare mai înaltă de prezență și te va ajuta să accesezi o conexiune mai profundă cu sinele. Metoda de TSL este concepută să activeze la intersecția dintre teatru și mindfulness, devenind astfel o cale către aprofundarea evoluției noastre personale.

Teatrul labirint si psihologia sunt profund legate

Așa cum mulți dintre foștii noștri spectatori știu deja, efectul psihologic benefic al spectacolelor este unul dintre motivele principale pentru care Teatrul Senzorial este atât de special și îndrăgit.
Scopul proiectului Open Minds este de a duce mai departe tradiția Teatrului Senzorial construită în cei peste 7 ani de activitate în Timișoara și să educam publicului asupra importanței sănătății mintale.

În paralel cu activitățile proiectului derulăm prima cercetare din lume a efectelor psihologice a Teatrului Senzorial, în care te poți implica și tu prin participarea la spectacol!

Efectul izolării cauzat de pandemie a condus la o creștere alarmantă a numărului de cazuri de depresie și anxietate funcțională. Derulăm o campanie de educație asupra sănătății mintale în care poți învața și tu unelte noi în lupta cu stresul și grijile zilnice.

Rezultate

12 Spectacole

8 Ateliere

250+ Beneficiari

50 Beneficiari Vulnerabili

Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.

Trimite-ne Un Mesaj

Ramai la curent cu evenimentele noastre

Abonează-te pentru a afla despre evenimentele viitoare: