Despre Teatrul Senzorial

Teatrul Senzorial Labirint (numele oficial al metodei) este o formă de teatru imersivă și interactivă, în care spectacolul ia forma unei călătorii pe care fiecare spectator o trăiește ca pe o poveste în care el este personajul principal. Teatrul Senzorial este o formă de teatru cu efect terapeutic, în care este folosită muzică live, tehnici de meditație ghidată și sound healing.

Cum se desfasoara un spectacol

În TSL spectacolul nu se întâmplă pe o scenă, ci într-un spațiu mai mare, în care se creează o întreagă călătorie produsă dintr-o serie de momente artistice ce sunt parcurse de către fiecare spectator în mod individual, ca personajul principal al poveștii. Explorând Labirintul spectacolului vei fi legat la ochi. Acest aspect îți va retrezi simțurile adormite, îți va ascuți instinctul și va aduce la suprafață o conștiință mai profundă și latentă.

Misiunea noastra

Misiunea asociației noastre este de a combate degradarea sănătății mintale în mediul urban și promovarea artei participative, a art-terapiei și a dezvoltării personale prin artă, a valorilor voluntariatului artistic și a metodelor de învățare non-formală, prin organizarea de evenimente culturale. Activăm de 8 ani în România, timp în care am reușit sa organizăm: peste 120 de reprezentații de spectacol a 15 producții diferite în care am adunat peste 4000 de spectatori, peste 80 de ateliere de creație artistică și dezvoltare personală cu peste 1000 de participanți implicarea în desfășurarea și/sau organizarea a peste 15 de proiecte culturale. Am participat la peste 40 de festivaluri de muzică și teatru. Activitatea noastră ne-a consolidat o experiență în evenimentele ce se adresează temelor de: cultură și artă, educație non-formală prin metode artistice, dezvoltare personală a tinerilor și a copiilor din centre de plasament, proiecte pentru includerea culturală a persoanelor vulnerabile, marginalizate și defavorizate.

Despre Metoda

Teatrul Senzorial Labirint este o metodă acreditată de învățare non-formală. În urma unui studiu asupra efectelor psihologice ale metodei din 2021 s-au evidențiat un sentiment de libertate sporit și atingerea unui simț de liniște și siguranță resimțite de spectatori. Pe lângă laitmotivele principalele, o bună parte din spectatori au notat o creștere a acceptării de sine, a încrederii în sine, eliberarea de emoții negative, stare de prezență mai accentuată, claritate în gânduri și emoții, curiozitate și iubire. Majoritatea spectatorilor au reușit să acceseze amintiri cu impact în cadrul labirintului, în urma cărora au experimentat trăiri cathartice și au perceput drumul în labirint ca fiind un proces cu un grad crescut de intimitate, în fața căruia s-au simțit securizați prin prezența și susținerea constructorilor, plecând în final cu dorința puternică de a continua drumul de a se cunoaște pe sine mai bine.

Cine sunt actorii

TSL este concepută special pentru a putea fi jucată de către amatori, cât și pentru efectul său psihoterapeutic prin teatru. Spectacolele sunt desfășurate cu ajutorul unei comunități de actori voluntari, folosind tehnici de co-creație și artă participativă. Asociația Teatrul Experimental Senzorial creează spectacole senzoriale și crește comunități din 2015.

Trimite-ne Un Mesaj

Ramai la curent cu evenimentele noastre

Abonează-te pentru a afla despre evenimentele viitoare: